Košarica tečajev
Domov Navtični tečaji Tečaj za voditelja čolnov – 10.6.2024

Tečaj za voditelja čolnov – 10.6.2024

Na tečaju pripravimo tečajnike na zagovor pred izpitno komisijo za pridobitev izpita za voditelja čolnov, ki velja za plovila dolžine do 24 m in neomejene moči.

Oseba, ki upravlja čoln (razen čolna z motorjem do 7.35 kW in do 7 m dolžine ali vodni skuter, za katere mora imeti najmanj preizkus znanja za upravljanje s čolnom), mora imeti potrdilo o usposobljenosti za voditelja čolna. Oseba, ki upravlja čoln dolžine do 12 metrov, mora biti stara najmanj 16 let. Oseba, ki upravlja čoln dolžine nad 12 metrov, mora biti stara najmanj 18 let.

Vsebina tečaja:

  • pomorski predpisi,
  • meteorologija,
  • osnove navigacije,
  • zvočni in svetlobni signali,
  • motoroznanstvo in pomorstvo.

Tečaj poteka v obliki predavanj in praktičnih vaj (vozli, navigacija). Vodi ga naš dolgoletni predavatelj in izkušen pomorščak. V ceno tečaja so všteti stroški literature, pomorske karte, vrvi in predavanja.

Trajanje in potek

Tečaj traja 15 pedagoških ur in poteka v ponedeljek, torek in sredo ob  18.30 uri. Nekaj dni pred izpitom organiziramo dodatno četrto srečanje za ponovitev in utrditev snovi.

Tečaj poteka v obliki predavanj in praktičnih vaj (vozli, navigacija). Vodi ga naš dolgoletni predavatelj in izkušen pomorščak.

Izpit

Izpit se opravlja na Upravi RS za pomorstvo v Kopru, Ljubljani ali Mariboru.
Pogoje in način opravljanja izpitov si lahko preberete v Pravilniku o upravljanju s čolni.

Na tečajnikovo željo lahko brezplačno uredimo prijavo na izpit – v tem primeru mora prinesti na tečaj fotografijo za dokumente.

Če tečajnik nima opravljenega vozniškega izpita kategorije A, B, C, D ali E, mora ob prijavi predložiti tudi:
– potrdilo o zdravstveni sposobnosti in
– potrdilo o opravljenem tečaju prve pomoči.

V ceno tečaja ni vključena cena izpita (54,50 €).

Cena tečaja

89€

Tečaji za
Poslovne stranke

Pošljite povpraševanje

Tečaj

Izberite vrsto tečaja

Tečaj za voditelja čolnov 10.6.2024

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .