Romunščina

Pričetek: 24.04.2024

Informacije o programu

Ste že kdaj sanjali o raziskovanju skritih zakladov mistične Transilvanije, kjer so domovanje našli številni mitični liki, vključno s slavnim Drakulo?

Romunščina ni le jezik, je most do bogate romunske kulture, zgodovine in tradicij. Ne glede na to, ali potujete v Romunijo, načrtujete poslovne podvige z romunskimi partnerji ali se preprosto želite povezati z romunsko skupnostjo, vam bo znanje romunskega jezika odprlo nova vrata. Na našem tečaju romunskega jezika vas bomo popeljali na čudovito potovanje skozi romunsko besedišče, slovnico in kulturo. Z našo izkušeno predavateljico boste pridobili samozavest v sporazumevanju v romunščini, spoznali izraze za vsakdanje situacije in se naučili očarljivih jezikovnih posebnosti. Pridružite se nam in se potopite v čarobni svet romunskega jezika. Začnite svojo jezikovno pustolovščino danes!

In še nekaj zanimivosti:

  • V svoji slovnici je romunščina ohranila veliko vulgarne oziroma ljudske latinščine.
  • Je edini romanski jezik, ki se je ohranil v vzhodni Evropi.
  • Romunščina ni uradni jezik zgolj v Romuniji, ampak tudi v Moldovi.

Tečaj v živo na daljavo: naučite se romunščine iz svojega najljubšega fotelja!

Na Zavodu ŠOLT vam nudimo edinstveno priložnost, da se podate na svojo jezikovno pot na način, ki se popolnoma prilagodi vašemu življenjskemu stilu. Romunščine se lahko pri nas učite online preko spletne platforme ZOOM. Prilagodljivost našega programa vam omogoča, da izberete učenje od koderkoli, povsem prilagojeno vašim željam in potrebam.

Potek tečaja:

Tečaji zajemajo klasične prijeme, delno v obliki študijskih delavnic. Program poteka v manjših skupinah (od 6 do 9 tečajnikov, na višjih stopnjah tudi od 3 do 4 tečajniki).

Tečaj poteka po predhodno določenem urniku (objavljen spodaj), in sicer dvakrat tedensko, vsakič po 2 šolski uri. Pred začetkom tečaja vas kontaktira predavateljica/predavatelj, ki vam posreduje vse potrebne informacije za uspešno sodelovanje.

Po zaključku vsakega tečaja izvedemo evalvacijski vprašalnik med vsemi udeleženci. Vsaka stopnja tečaja se konča s testom, po uspešnem zaključku katerega, prejmete potrdilo o opravljenem tečaju.

Obvezna oprema:

Pripravite svoj računalnik, tablico ali mobilni telefon, slušalke, skodelico kave in dobro voljo. Gradivo pa priskrbimo mi.

Tečaj lahko poravnate tudi s spletnim plačilom (možnost plačila do 4 obroke). V ceno tečaja je vključena celotna učna literatura (možen prevzem tiskane oblike ali prek pošte Slovenija). Po opravljenem tečaju izpolnite kratko anketo o zadovoljstvu in prejmete certifikat o doseženi stopnji znanja.

POLETNI INTENZIVNI TEČAJI: kaj so poletni intenzivni jezikovni tečaji?

Poletni intenzivni jezikovni tečaji so 30-urni tečaji, ki se končajo v dveh tednih in pol. Tečaji bodo potekali v Rožni dolini ali na Vojkovi ali Online, in sicer ob PONEDELJKIH, TORKIH, SREDAH in ČETRTKIH od 17:00 do 19:15 ali pa od 10:00 do 12:15 (kombinacija dopoldanskega in popoldanskega termina ni možna)

Cena za tečaj:

Za neštudente

30-urni tečaji romunščine

239,00 
Za študente, dijake in osnovnošolce

30-urni tečaji romunščine

239,00  186,00 

Termini in prijava:

Tečaj
Pričetek
Dan
Ura
Učilnica
Akcije
Vaš status
Prijava
Tečaj:
ROM1 (A1.1)
Termin:
24.04.2024
Dan:
Ponedeljek in sreda (2x na teden)
Ura:
20:15
Učilnica:
preko spleta (ZOOM)
Akcije:
začetni tečaj
Status:
Izberite status
Dodaj v košarico:
Prijava

Želite prejemati naše novice?

Prijavite se na brezplačne e-novice in prejemali boste aktualne novice, zanimivosti, nasvete, ugodnosti in akcijske ponudbe.
info@zavod-solt.si +386 51 611 968