Košarica tečajev
Domov Jezikovni tečaji Italijanščina

Italijanščina

Zakaj italijanščina?

Jezik naših zahodih sosedov, ki včasih niti ne vedo, da so naši sosedi. Da, to so Italijani, glasni in veseli ljudje, ki pri komunikaciji ne morajo držati svojih rok v žepu! Italija je prelepa dežela, ki ponuja nešteto možnosti za odkrivanje zgodovine, umetnosti, mode, kulinarike in še česa. Da bi se lažje znašli v deželi, ki na splošno ne govori najbolje angleščine, vam bo vsekakor znanje italijanščine še kako prav prišlo! Pri učenju tega romanskega jezika si boste lahko pomagali z znanjem španščine, francoščine, portugalščine ali romunščine, morda tudi latinščine. Italijansko govorijo tudi v Švici, San Marinu in v Vatikanu, kjer je sicer uradni jezik latinščina. Vaše znanje bo prav prišlo tudi pri nas, saj znanje italijanščine je zelo zaželeno, če delate v turizmu in gostinstvu. Pridite na ŠOLT razgibati roke in seveda tudi jezik!

In še nekaj zanimivosti:

  • v Italiji imajo največ umetnin na kvadrati kilometer;
  • v Italiji najdemo edine tri aktivne vulkane v Evropi: Etna, Vesuvius in Stromboli;
  • zimske Olimpijske igre 2026 bodo v Milanu in Cortini D’Ampezzo.

 

Pregled stopenj tečajev

ITA1ITA2ITA3ITA4ITA5ITA6ITA7ITA8ITA9
A1.1A1.2A2.1A2.2B1.1B1.2B2.1B2.2C1.1

 

Poletni intenzivni jezikovni tečaji

Poletni intenzivni jezikovni tečaji so 30-urni tečaji, ki se končajo v dveh tednih in pol. Tečaji potekajo 4-krat na teden, in sicer ob ponedeljkih, torkih, sredah in četrtkih.

 

*Tečaj se izvede, v kolikor je na tečaj prijavljenih dovolj tečajnikov. V primeru, da je število tečajnikov v skupini manjše od štiri, se lahko sorazmerno zmanjša število ur tečaja oziroma se tečaj odpove.

Tečaji za
Študente in dijake in osnovnošolce

že od 186 €

Tečaji za
Neštudente

že od 239€

Tečaji za
Poslovne stranke

Pošljite povpraševanje

Tečaji v sklopu italijanščine

Izberite vrsto tečaja

30-urni začetni in nadaljevalni tečaji italijanščine
Konverzacijski tečaj italijanščine

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .