Košarica tečajev

Srbščina

Zakaj srbščina?

Srbščina je jezik, ki ga starejše generacije govorijo brez večjih težav, saj so se jo tudi v šoli učili. Danes znanje srbščine ni več samoumevno. Pridružite se nam na tečaju srbskega jezika na Zavodu ŠOLT in si povečajte možnosti na trgu dela in se obogatite z dodatnim znanjem tujega jezika, ki vam bo prav zagotovo prišel prav pri potovanju po jugu!

Tečajniki se bodo naučili pisanja in branja v cirilici. Udeleženci tečaja se bodo seznanili in usposobili za ustno in pisno izkazovanje tudi najbolj kompleksnih vsebin in pridobili znanja tudi iz osnov kulture prebivalcev Srbije. Na ta način bodo jezik še bolj razumeli.

In še nekaj zanimivosti:

  • do leta 2007 je srbščina veljala za uradnik jezik Črne Gore;
  • 18 rimskih cesarjev so je rodilo na območju današnje Srbije. To je približno 20 % vseh rimskih cesarjev. Najbolj znani so bili definitivno rimski cesar Konstantin Veliki, ki je krščanstvo razglasil za uradno religijo;
  • večina srbskih priimkov se konča na “ić”. To pripono je mogoče primerjati z irsko predpono »O« in se lahko prevede kot »potomstvo«.

Poletni intenzivni jezikovni tečaji

Poletni intenzivni jezikovni tečaji so 30-urni tečaji, ki se končajo v dveh tednih in pol. Tečaji potekajo 4-krat na teden, in sicer ob ponedeljkih, torkih, sredah in četrtkih.

 

*Tečaj se izvede, v kolikor je na tečaj prijavljenih dovolj tečajnikov. V primeru, da je število tečajnikov v skupini manjše od štiri, se sorazmerno zmanjša število ur tečaja oziroma se tečaj odpove.

Tečaji za
Študente in dijake in osnovnošolce

že od 186 €

Tečaji za
Neštudente

že od 239€

Tečaji za
Poslovne stranke

Pošljite povpraševanje

Tečaji v sklopu srbščine

Izberite vrsto tečaja

30-urni začetni in nadaljevalni tečaji srbščine

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .