Košarica tečajev

Turščina

Zakaj turščina?

Nekaj dovolj eksotičnega, a ne preveč, da se je ne bi mogli naučiti! Turški jezik je po mnenju mnogih zelo enostaven, predvsem po reformi jezika, ki se je zgodila v 20. letih dvajsetega stoletja. Takrat se je pojavila težnja po poenostavljanju besednjaka in zamenjava pisave: iz arabske v latinsko abecedo. Turščino (kot materni jezik) govori kar 70 milijonov ljudi. Pridružite se našemu tečaju na Zavodu ŠOLT in si pridobite novo jezikovno znanje!

In še nekaj zanimivosti:

  • turščina ni le uradni jezik Turčije, temveč tudi otoka Ciper;
  • srbohrvaščina vsebuje kar nekaj besed turškega porekla, in sicer »jastuk« (vzglavnik), »čizme« (škornji), »čorba« (juha), »šećer« (sladkor) in še mnoge druge;
  • če govorite turško, boste morda celo razumeli nekaj azerbajdžanskih, uzbeških in turkmenskih besed.

Poletni intenzivni jezikovni tečaji

Poletni intenzivni jezikovni tečaji so 30-urni tečaji, ki se končajo v dveh tednih in pol. Tečaji potekajo 4-krat na teden, in sicer ob ponedeljkih, torkih, sredah in četrtkih.

 

*Tečaj se izvede, v kolikor je na tečaj prijavljenih dovolj tečajnikov. V primeru, da je število tečajnikov v skupini manjše od štiri, se sorazmerno zmanjša število ur tečaja oziroma se tečaj odpove.

Tečaji za
Študente in dijake in osnovnošolce

že od 186 € naprej

Tečaji za
Neštudente

že od 239€ naprej

Tečaji za
Poslovne stranke

Pošljite povpraševanje

Tečaji v sklopu turščine

Izberite vrsto tečaja

30-urni začetni in nadaljevalni tečaji turščine

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .