Košarica tečajev

Arabščina

Zakaj arabščina?

Arabščina je semitski jezik, ki se piše ne samo s posebnimi črkami, temveč tudi od desne proti levi. Z več kot 206 milijoni maternih govorcev je razširjena v kar v 22 državah v Afriki in Aziji, kjer velja za uradni jezik. Pridobitev znanja arabščine ni le jezikovno doživetje, temveč odpira vrata v arabsko kulturo, zagotavlja temeljitejše razumevanje in vpogled drugo najbolj razširjeno vero na svetu, islam.

Ne skrbite, če se vam sprva zdi arabski jezik popolnoma tuj, saj poznate že več arabskih besed, kot si mislite. Besede, kot so »žirafa«, »kamela«, »sezam«, »alkohol« in »algebra« so namreč arabskega izvora. Pridružite se tečaju arabščine na ŠOLT-u, kjer boste kmalu ugotovili, da znate več arabščine, kot si predstavljate!

In tu je še nekaj zanimivosti:

  • arabske številke so najbolj razširjeni simboli za števila po vsem svetu, tudi pri nas v Sloveniji;
  • v arabščini obstaja vsaj 11 besed za ljubezen in vsaj 100 za kamelo, poznajo pa tudi dvojino, ki jo uporabljamo tudi v slovenščini;
  • v arabščini obstajajo posebni zvoki, ki so drugim jezikom neznani.

Poletni intenzivni jezikovni tečaji

Poletni intenzivni jezikovni tečaji so 30-urni tečaji, ki se končajo v dveh tednih in pol. Tečaji potekajo 4-krat na teden, in sicer ob ponedeljkih, torkih, sredah in četrtkih.

*Tečaj se izvede, v kolikor je na tečaj prijavljenih dovolj tečajnikov. V primeru, da je število tečajnikov v skupini manjše od štiri, se sorazmerno zmanjša število ur tečaja oziroma se tečaj odpove.

Tečaji za
Študente in dijake in osnovnošolce

že od 186 €

Tečaji za
Neštudente

že od 239€

Tečaji za
Poslovne stranke

Pošljite povpraševanje

Tečaji v sklopu arabščine

Izberite vrsto tečaja

30-urni začetni in nadaljevalni tečaji arabščine

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .