Košarica tečajev
Domov Jezikovni tečaji Slovenski znakovni jezik

Slovenski znakovni jezik

Zakaj se odločiti za tečaj slovenskega znakovnega jezika?

Si želite lažje komunicirati z gluhimi in naglušnimi osebami? Si želite aktivirati svoj vizualni spomin in prstno motoriko? Si želite osvojiti edini neverbalni slovenski jezik? Kaj pa spoznati svet in kulturo gluhih in naglušnih? Če ste vsaj na eno vprašanje odgovorili z DA, vas vljudno vabimo, da se nam pridružite na začetnem in nadaljevalnem tečaju slovenskega znakovnega jezika!

Na tečaju bomo spoznavali različne poti komunikacije gluhih in naglušnih, kot so kretnje, obrazna mimika in telesna govorica. Osvojili bomo osnove kretenj, vključno z vljudnostnimi izrazi, pozdravi, predstavitvami, postavljanjem vprašanj, zaimki, vprašalnicami, nikalnicami, glagoli, posameznimi besedami in besednimi zvezami, prav tako pa se bomo naučili posebnosti znakovnega jezika, razlik med podobnimi znaki in prstno abecedo. Po zaključku tečaja boste pridobili večjo samozavest pri vzpostavljanju stikov z gluhimi uporabniki slovenskega znakovnega jezika, izboljšali boste sposobnost uporabe mimike in pantomime ter razvili večjo zmožnost branja telesne govorice in mimike sogovornika. Vaše novo pridobljeno znanje bo prispevalo tudi k povečanju vaše socialne občutljivosti do sočloveka.

Veliko poudarka dajemo na praktične in vizualne vaje. V tečaj bo vključen tudi ogled videoposnetkov. Vaje potekajo ob posnemanju posameznih mimik in kretenj. Vas še nismo prepričali, da bi se odločili za osvajanje osnov tega prelepega jezika? Kaj pa, če vam zaupamo, da tečaj vodi predavatelj, ki je certificirani tolmač za znakovni jezik, ki izhaja iz gluhe družine in pozna kulturo ter posebnosti in potrebe iz sveta gluhih. Potrudil se bo, da vam približa svet sporazumevanja brez uporabe glasilk!

Tečaj traja 20 šolskih ur.

Tečaji za
Študente in dijake in osnovnošolce

95 €

Tečaji za
Neštudente

125 €

Tečaji za
Poslovne stranke

Pošljite povpraševanje

Tečaji v sklopu slovenskega znakovnega jezika

Izberite vrsto tečaja

Začetni tečaj slovenskega znakovnega jezika
Nadaljevalni tečaj slovenskega znakovnega jezika

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .