Košarica tečajev

Finščina

Zakaj finščina?

Finski jezik, imenovan tudi Suomi, je neindoevropski jezik, ki spada v uralsko skupino jezikov. Predstavlja edinstven jezikovni izziv, saj je zelo drugačen od ostalih evropskih jezikov. Velja za enega izmed dveh uradnih jezikov Finske. Govori ga približno 4,5 milijonov ljudi in ima kar 15 sklonov! Na ŠOLT-u verjamemo, da je učenje jezika lahko razburljivo doživetje, zato vas bomo vodili skozi lepote finskega jezika in kulture na razgiban in interaktiven način. Prepričani smo, da bo učenje finskega jezika pri nas prava zabava, ki vas bo navdušila že od prvega dneva tečaja!

In še nekaj zanimivosti:

  • finščina ne pozna členov ter slovničnih spolov;
  • v finščini nosijo poudarek prvi zlogi;
  • R.R. Tolkien je finščino uporabil kot osnovo za vilinski jezik v svojem slavnem fantazijskem romanu Gospodar prstanov.

Poletni intenzivni jezikovni tečaji

Poletni intenzivni jezikovni tečaji so 30-urni tečaji, ki se končajo v dveh tednih in pol. Tečaji potekajo 4-krat na teden, in sicer ob ponedeljkih, torkih, sredah in četrtkih.

 

*Tečaj se izvede, v kolikor je na tečaj prijavljenih dovolj tečajnikov. V primeru, da je število tečajnikov v skupini manjše od štiri, se lahko sorazmerno zmanjša število ur tečaja oziroma se tečaj odpove.

Tečaji za
Študente in dijake in osnovnošolce

že od 186 €

Tečaji za
Neštudente

že od 239€

Tečaji za
Poslovne stranke

Pošljite povpraševanje

Tečaji v sklopu finščine

Izberite vrsto tečaja

30-urni začetni in nadaljevalni tečaji finščine

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .