Košarica tečajev

Češčina

Zakaj češčina?

Češčina je slovanski jezik, ki ga govori približno 20 milijonov ljudi. Pri učenju tega čudovitega jezika si lahko pomagate s slovenščino – oba jezika sta namreč slovanskega izvora! Slovenščina je sprejela šumnike iz češčine, a kot zanimivost naj izpostavimo, da v češčini niso zgolj črke c, s in z, ki nosijo strešice! Vpišite se na tečaj češčine na ŠOLT-u in odkrijte, katere so preostale črke, ki nosijo strešice … ali kot jim pravijo Čehi »háček«. Češčina je naravnost fascinantna! Vpišite se na naše tečaje in odkrijte skrivnosti češkega jezika!

In še nekaj zanimivosti:

  • v slovenščini imamo kar nekaj besed češkega izvora, med njimi so tudi »geslo,« »pivo,« »naboj« in »vojak«;
  • češčina je edini jezik na svetu, ki uporablja črko ř;
  • Čehi spijejo največ litrov piva na osebo letno.

 

Poletni intenzivni jezikovni tečaji

Poletni intenzivni jezikovni tečaji so 30-urni tečaji, ki se končajo v dveh tednih in pol. Tečaji potekajo 4-krat na teden, in sicer ob ponedeljkih, torkih, sredah in četrtkih.

 

*Tečaj se izvede, v kolikor je na tečaj prijavljenih dovolj tečajnikov. V primeru, da je število tečajnikov v skupini manjše od štiri, se lahko sorazmerno zmanjša število ur tečaja oziroma se tečaj odpove.

Tečaji za
Študente in dijake in osnovnošolce

že od 186 €

Tečaji za
Neštudente

že od 239€

Tečaji za
Poslovne stranke

Pošljite povpraševanje

Tečaji v sklopu češčine

Izberite vrsto tečaja

30-urni začetni in nadaljevalni tečaji češčine

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .