Makedonščina

Pričetek:

Informacije o programu

Zakaj makedonščina?

Bivša država Jugoslavije Makedonija je dežela izjemnega prepletanja različnih zgodovinskih etničnih vplivov in dežela mnogih znamenitosti. Zaradi spora z Grčijo jo poznamo tudi pod imenom Nekdanja jugoslovanska republika Makedonija (FYROM). Nedavno pa je se je preimenovala v Severno Makedonijo.

Zanimivosti:

  1. Skopje: glavno in največje mesto v Makedoniji. Mesto z dolgoletno tradicijo ima kljub vsemu moderni izgled, saj je bil leta 1963 velik potres, ki je porušil 75 % zgradb. V Skopju se nahaja tudi največji bazar izven Turčije – stara [čaršija], ki je stičišče muslimanske in krščanske kulture.
  2. Ohrid: tako Ohrid kot Ohridsko jezero sta vse od leta 1980 na seznamu svetovne kulturne dediščine |UNESCO-ta.
  3. Bitola: eno najstarejših mest v Evropi in drugo največje mesto Makedonije je hkrati tudi drugo mesto diplomacije, saj ima v Bitoli svoje konzulate več držav Evrope.
  4. Tetovo: tretje največje makedonsko mesto v katerem prevladuje albanska manjšina. S svojo kulturno dediščino je izredno zanimivo tudi za turiste.
  5. Cerkev Sv. Jovana: iz 13. stoletja se nahaja na klifu nad Ohridskem jezerom in velja za najbolj fotografirano makedonsko zgradbo.

Metode dela

Obsegajo klasične prijeme, delno v obliki študijskih delavnic. Program poteka v obliki tečaja v malih skupinah (od 6 do 9 tečajnikov, v najvišjih stopnjah tudi od 3 do 4 tečajniki). Po vsakem zaključku 30-urnega tečaja opravimo anketo med vsemi tečajniki (evalvacijski vprašalnik). Vsaka stopnja tečaja se konča s testom. Tečajnik, ki uspešno opravi test, dobi potrdilo.

KAJ SO POLETNI INTENZIVNI JEZIKOVNI TEČAJI?

Poletni intenzivni jezikovni tečaji so 30-urni tečaji, ki se končajo v dveh tednih in pol. Tečaji bodo potekali v Rožni dolini ali na Vojkovi, in sicer ob PONEDELJKIH, TORKIH, SREDAH in ČETRTKIH od 17:00 do 19:15 ali pa od 10:00 do 12:15 (kombinacija dopoldanskega in popoldanskega termina ni možna)


 URNIKI SO OBJAVLJENI SPODAJ 

*4 tečajniki predstavljajo minimalno število oseb za izvedbo tečaja

Cena za tečaj:

Za študente, dijake in osnovnošolce

30-urni tečaji makedonščine

Cena za 30-urni tečaj: 239,00  186,00 
Za neštudente

30-urni tečaji makedonščine

Cena za 30-urni tečaj: 239,00 

Termini in prijava:

Tečaj
Pričetek
Dan
Ura
Učilnica
Akcije
Vaš status
Prijava
Tečaj:
MAK1 (A1.1)
Termin:
Dan:
od sredine decembra 2023 dalje
Ura:
Učilnica:
preko spleta (ZOOM)
Akcije:
začetni tečaj
Status:
Izberite status
Dodaj v košarico:
Prijava

Želite prejemati naše novice?

Prijavite se na brezplačne e-novice in prejemali boste aktualne novice, zanimivosti, nasvete, ugodnosti in akcijske ponudbe.
info@zavod-solt.si +386 51 611 968