Tečaj makedonščine

Pričetek: Po dogovoru

Informacije o programu

Zakaj makedonščina?

Bivša država Jugoslavije Makedonija je dežela izjemnega prepletanja različnih zgodovinskih etničnih vplivov in dežela mnogih znamenitosti. Zaradi spora z Grčijo jo poznamo tudi pod imenom Nekdanja jugoslovanska republika Makedonija (FYROM). Nedavno pa je se je preimenovala v Severno Makedonijo.

Zanimivosti:

  1. Skopje: glavno in največje mesto v Makedoniji. Mesto z dolgoletno tradicijo ima kljub vsemu moderni izgled, saj je bil leta 1963 velik potres, ki je porušil 75 % zgradb. V Skopju se nahaja tudi največji bazar izven Turčije – stara [čaršija], ki je stičišče muslimanske in krščanske kulture.
  2. Ohrid: tako Ohrid kot Ohridsko jezero sta vse od leta 1980 na seznamu svetovne kulturne dediščine |UNESCO-ta.
  3. Bitola: eno najstarejših mest v Evropi in drugo največje mesto Makedonije je hkrati tudi drugo mesto diplomacije, saj ima v Bitoli svoje konzulate več držav Evrope.
  4. Tetovo: tretje največje makedonsko mesto v katerem prevladuje albanska manjšina. S svojo kulturno dediščino je izredno zanimivo tudi za turiste.
  5. Cerkev Sv. Jovana: iz 13. stoletja se nahaja na klifu nad Ohridskem jezerom in velja za najbolj fotografirano makedonsko zgradbo.

Metode dela

Obsegajo klasične prijeme, delno v obliki študijskih delavnic. Program poteka v obliki tečaja v malih skupinah (od 6 do 9 tečajnikov, v najvišjih stopnjah tudi od 3 do 4 tečajniki).

Način evalviranja poteka jezikovnega programa

Po vsakem zaključku 30 urnega tečaja opravimo anketo med vsemi tečajniki (evalvacijski vprašalnik). Vsaka stopnja tečaja se konča s testom. Tečajnik, ki uspešno opravi test, dobi potrdilo.

Trajanje in potek jezikovnih tečajev

Jezikovni tečaji trajajo 30 šolskih ur in potekajo:

  • 2-krat tedensko po 2 šolski uri (PON in SRE ali TOR in ČET) s pričetkom ob 16.45, 18.30 oz. 20.15 uri ali
  • 1-krat tedensko po 3 šolske ure (odvisno od razpisanega jezika).

Tečaj se zaključi v 2 mesecih oz. 2,5 mesecu.

POLETNI INTENZIVNI TEČAJI : vsak dan od ponedeljka do četrtka, 3 šolske ure dnevno ( 10 srečanj po 3 šolske ure, (zaključek v 2,5 tednu).

Cena za tečaj:

Za študente in dijake Uni LJ

Tečaj makedonščine

191,00  149,00 
Za študente ostalih univerz

Tečaj makedonščine

191,00  168,00 
Za neštudente

Tečaj makedonščine

191,00 

Termini in prijava:

Tečaj
Pričetek
Dan
Ura
Učilnica
Akcije
Vaš status
Prijava
Tečaj:
MAK1 (A1.1)
Termin:
Po dogovoru
Dan:
Ura:
Učilnica:
Akcije:
Status:
Izberite status
Dodaj v košarico:
Prijava
Termin zaseden.

Želite prejemati naše novice?

Prijavite se na brezplačne e-novice in prejemali boste aktualne novice, zanimivosti, nasvete, ugodnosti in akcijske ponudbe.
info@zavod-solt.si +386 51 611 968