Tečaj madžarščine

Informacije o programu

Zakaj madžarščina?

Madžarščina je jezik naših sosedov … pa sploh kaj veste o tem njem? Ali morda znate povedati kaj po madžarsko? Slovenci, ki živijo v Prekmurju zagotovo poznajo vsaj nekaj besed, saj imamo v Sloveniji dvojezično območje, kjer se nahaja tudi edina slovenska dvojezična osnovna šola. Madžarščina ima nekaj podobnosti s finščino in turščino, saj sodi med ugrofinske jezike. Na Zavodu ŠOLT vas vabimo, da se naučite tega posebnega jezika! Ne bo vam žal!

In še nekaj zanimivosti:

  • ker madžarski jezik ne sodi med indoevropske, vam znanje romanskih, slovanskih ali germanskih jezikov ne bo prišlo kaj dosti prav;
  • Madžar, Erno Rubik, je leta 1974 izumil Rubikovo kocko;
  • v Budimpešti se nahaja druga največja sinagoga na svetu, ki je največja v Evropi.

Metode dela

Metode obsegajo klasične prijeme, delno v obliki študijskih delavnic. Program poteka v obliki tečaja v manjših skupinah (od 6 do 9 tečajnikov, v najvišjih stopnjah tudi od 3 do 4 tečajniki).

Način evalvacije poteka jezikovnega programa

Po vsakem zaključku 30-urnega tečaja opravimo anketo med vsemi tečajniki (evalvacijski vprašalnik). Vsaka stopnja tečaja se konča s testom. Tečajnik, ki uspešno opravi test, dobi potrdilo.

POLETNI INTENZIVNI TEČAJI :

Poletni intenzivni jezikovni tečaji so 30-urni tečaji, ki se končajo v dveh tednih in pol. Tečaji bodo potekali v Rožni dolini ali na Vojkovi, in sicer ob PONEDELJKIH, TORKIH, SREDAH in ČETRTKIH od 17:00 do 19:15 ali pa od 10:00 do 12:15 (dopoldanski oziroma popoldanski termin si izberete sami, obiskujete le enega)

Cena za tečaj:

Za študente in dijake Uni LJ

Tečaj madžarščine

Cena za 30 urni tečaj: 191,00  149,00 
Za študente ostalih univerz

Tečaj madžarščine

Cena za 30 urni tečaj: 191,00  168,00 
Za neštudente

Tečaj madžarščine

Cena za 30 urni tečaj: 191,00 

Želite prejemati naše novice?

Prijavite se na brezplačne e-novice in prejemali boste aktualne novice, zanimivosti, nasvete, ugodnosti in akcijske ponudbe.
info@zavod-solt.si +386 51 611 968