Latinščina

Pričetek: 06.05.2024

Informacije o programu

Zakaj latinščina?

Spoznajte jezik Rimljanov! Latinščina je jezik, ki je ohranjen v starejših zapisih. Ste se kdaj sprehajali po glavnih mestih in opazovali starejše stavbe, na katerih so latinski zapisi? Ali ste razmišljali, kaj na njih piše? Pridružite se našemu tečaju latinskega jezika in spoznavajte nov pogled na svet! Latinščina je tudi uradni jezik Vatikana! Poleg tega vam je lahko v pomoč pri nadaljnjem učenju romanskih jezikov, saj so le-ti nastali iz latinščine. Pridružite se našim jezikovnem tečaju na ŠOLT-u ter izboljšate svoje jezikovne kompetence!

In še nekaj zanimivosti:

  • dokazano je, da je učenje latinščine odličen način urjenja spomina;
  • veliko besed, ki jih uporabljamo danes v angleščini, so latinskega izvora;
  • iz latinščine se je razvilo kar nekaj jezikov. Med njimi so španščina, italijanščina, francoščina, romunščina, portugalščina, furlanščina, provanzalščina, katalonščina …

TEČAJ V ŽIVO V UČILNICI: metode dela

Potek tečaja:

Obsegajo klasične prijeme, delno v obliki študijskih delavnic. Program poteka v obliki tečaja v manjših skupinah (od 6 do 9 tečajnikov, v najvišjih stopnjah tudi od 3 do 4 tečajniki). Po vsakem zaključku 30-urnega tečaja opravimo anketo med vsemi tečajniki (evalvacijski vprašalnik). Vsaka stopnja tečaja se konča s testom. Tečajnik, ki uspešno opravi test, dobi potrdilo.

TEČAJ V ŽIVO NA DALJAVO: naučite se latinsko iz svojega najljubšega fotelja!

Potek tečaja:

Tečaj poteka večkrat tedensko po vnaprej določenem urniku (točen urnik objavljen spodaj) po dve ali tri šolske ure.  Tečaj poteka online, prek spletne platforme ZOOM ter s pomočjo spletnih učilnic. Pred začetkom tečaja vas kontaktira predavateljica/predavatelj, ki vam poda nadaljnja navodila v zvezi z izvajanjem tečaja.

Obvezna oprema:

Računalnik, tablica ali mobilni telefon, slušalke, skodelica kave in dobra volja 

Tečaj lahko poravnate tudi s spletnim plačilom (možnost plačila do 4 obroke). V ceno tečaja je vključena celotna učna literatura (možen prevzem tiskane oblike ali prek pošte Slovenija). Po opravljenem tečaju izpolnite kratko anketo o zadovoljstvu in prejmete certifikat o doseženi stopnji znanja.

POLETNI INTENZIVNI TEČAJI: kaj so poletni intenzivni jezikovni tečaji?

Poletni intenzivni jezikovni tečaji so 30-urni tečaji, ki se končajo v dveh tednih in pol. Tečaji bodo potekali v Rožni dolini ali na Vojkovi ali Online, in sicer ob PONEDELJKIH, TORKIH, SREDAH in ČETRTKIH od 17:00 do 19:15 ali pa od 10:00 do 12:15 (kombinacija dopoldanskega in popoldanskega termina ni možna)


 TOČNI URNIKI SO OBJAVLJENI SPODAJ 

*4 tečajniki predstavljajo minimalno število oseb za izvedbo tečaja

Cena za tečaj:

Za neštudente

30-urni tečaji latinščine

Cena za 30-urni tečaj: 239,00 
Za študente, dijake in osnovnošolce

30-urni tečaji latinščine

Cena za 30-urni tečaj: 239,00  186,00 

Termini in prijava:

Tečaj
Pričetek
Dan
Ura
Učilnica
Akcije
Vaš status
Prijava
Tečaj:
LAT1 (A1.1)
Termin:
06.05.2024
Dan:
Ponedeljek (1x na teden)
Ura:
16:00
Učilnica:
preko spleta (ZOOM)
Akcije:
Status:
Izberite status
Dodaj v košarico:
Prijava

Želite prejemati naše novice?

Prijavite se na brezplačne e-novice in prejemali boste aktualne novice, zanimivosti, nasvete, ugodnosti in akcijske ponudbe.
info@zavod-solt.si +386 51 611 968