Grščina

Pričetek: 23.04.2024

Informacije o programu

Zakaj grščina?

Grščina, indoevropski jezik, ki je eden izmed najstarejših na svetu, saj obstaja že več kot 3.000 let. Seveda je jezik, ki se govori dandanes, drugačen nekoliko od prvotnega, saj se vsak jezik spreminja. Govori ga približno 12 milijonov ljudi po svetu. Imate več znanja grščine kot si mislite! Ne verjamete? Naj vam prikažemo nekaj primerov! Skoraj vse besede v angleščini, ki se začnejo s »ph«, so grškega izvora: »physics, philosophy, photo, phrase, phoneme, phobia, philanthropy«. In zakaj se ne bi lotili učenja enega izmed najstarejših jezikov, ki še tako prav pride med vašim potepom po prelepi Grčiji! Z našimi usposobljenimi predavatelji na ŠOLT-u to ne bo problem (da, tudi beseda problem izvira iz grščine)!

In še nekaj zanimivosti:

  • v Grčiji so vse polnoletne osebe zakonsko dolžne glasovati na volitvah;
  • grščina je eden izmed dveh uradnih jezikov na otoku Ciper;
  • Grčija ima preko 2.000 otokov, 170 je naseljenih. Največji grški otok je Kreta, ki meri kar 8.260 kvadratnih kilometrov.

Metode dela in program

Obsegajo klasične prijeme, delno v obliki študijskih delavnic. Program poteka v obliki tečaja v manjših skupinah (od 6 do 9 tečajnikov, v najvišjih stopnjah tudi od 3 do 4 tečajniki).

Način evalvacije poteka jezikovnega programa

Po vsakem zaključku 30-urnega tečaja opravimo anketo med vsemi tečajniki (evalvacijski vprašalnik). Vsaka stopnja tečaja se konča s testom. Tečajnik, ki uspešno opravi test, dobi potrdilo.

Informacije o poteku jezikovnih tečajev (splošne informacije)

Jezikovni tečaji so razpisani na vsaka 2 meseca, in sicer v oktobru, decembru, februarju, aprilu (poleti -junij, julij in avgust – razpišemo intenzivne 30-urne tečaji, ki se zaključijo v 2 tednih in pol) in trajajo 30 šolskih ur in potekajo:

  • 2-krat tedensko po 2 šolski uri (PON in SRE ali TOR in ČET) s pričetkom ob 16.45, 18.30 oz. 20.15 uri ali
  • 1-krat tedensko po 3 šolske ure (odvisno od razpisanega jezika).

Tečaj se zaključi v 2 mesecih oz. 2,5 mesecu.

VEČ O POLETNIH INTENZIVNIH TEČAJIH:

Poletni intenzivni jezikovni tečaji so 30-urni tečaji, ki se končajo v dveh tednih in pol. Tečaji bodo potekali v Rožni dolini ali na Vojkovi štirikrat na teden, in sicer ob PONEDELJKIH, TORKIH, SREDAH in ČETRTKIH od 17:00 do 19:15 ali pa od 10:00 do 12:15 (dopoldanski oziroma popoldanski termin si izberete sami, obiskujete le enega)


 TOČNI URNIKI SO OBJAVLJENI SPODAJ 

*4 tečajniki predstavljajo minimalno število oseb za izvedbo tečaja

Cena za tečaj:

Za študente, dijake in osnovnošolce

30-urni tečaji grščine

Cena za 30-urni tečaj: 239,00  186,00 
Za neštudente

30-urni tečaji grščine

Cena za 30 urni tečaj: 239,00 

Termini in prijava:

Tečaj
Pričetek
Dan
Ura
Učilnica
Akcije
Vaš status
Prijava
Tečaj:
GRŠČ1 (A1.1)
Termin:
23.04.2024
Dan:
Torek (1x na teden)
Ura:
11:00
Učilnica:
Online tečaj (preko ZOOM)
Akcije:
nova grščina
Status:
Izberite status
Dodaj v košarico:
Prijava

Želite prejemati naše novice?

Prijavite se na brezplačne e-novice in prejemali boste aktualne novice, zanimivosti, nasvete, ugodnosti in akcijske ponudbe.
info@zavod-solt.si +386 51 611 968