Tečaj arabščine

Pričetek: 14.11.2019

Informacije o programu

Zakaj arabščina?

Jezik, ki se piše ne samo s posebnimi črkami, temveč tudi od desne proti levi. Arabščina je semitski jezik, ki ima 206 milijonov maternih govorcev. V 22-ih državah v Afriki ter Aziji velja za uradni jezik. Z znanjem arabskega jezika boste pridobili vstop v arabsko kulturo ter temeljitejše razumevanje le-te, kot tudi vpogled v drugo najbolj razširjeno vero na svetu, islam. A, da ne bo vse skupaj zvenelo tako tuje in težko, verjeli ali ne, poznate že kar nekaj besed, ki so arabskega izvora. Kaj pravite, kako vam zvenijo besede, kot so žirafa, kamela, sezam, alkohol, algebra? Pridružite se tečaju arabščine na ŠOLT-u in ugotovili boste, da znate več arabščine kot si mislite!

In še nekaj zanimivosti:

  • arabske številke so daleč najbolj razširjena oblika simbolizma za predstavitev števil, uporabljamo jih seveda tudi v Sloveniji;
  • v arabščini je vsaj 11 besed za »ljubezen«, prav tako poznajo dvojino (ne, nismo Slovenci edini, ki jo uporabljamo) ter na stotine besed za »kamelo«;
  • v arabščini obstajajo posebni zvoki, ki jih drugi jeziki ne poznajo.

Metode dela

Obsegajo klasične prijeme, delno v obliki študijskih delavnic. Program poteka v obliki tečaja v malih skupinah (od 6 do 9 tečajnikov, v najvišjih stopnjah tudi od 3 do 4 tečajniki).

Način evalviranja poteka jezikovnega programa

Po vsakem zaključku 30-urnega tečaja opravimo anketo med vsemi tečajniki (evalvacijski vprašalnik). Vsaka stopnja tečaja se konča s testom. Tečajnik, ki uspešno opravi test, dobi potrdilo.

Informacije o poteku jezikovnih tečajev (splošne informacije)

Jezikovni tečaji so razpisani na vsaka 2 meseca, in sicer v oktobru, decembru, februarju, aprilu (poleti -junij, julij in avgust – razpišemo intenzivne 30-urne tečaji, ki se zaključijo v 2 tednih in pol) in trajajo 30 šolskih ur in potekajo:

  • 2-krat tedensko po 2 šolski uri (PON in SRE ali TOR in ČET) s pričetkom ob 16.45, 18.30 oz. 20.15 uri ali
  • 1-krat tedensko po 3 šolske ure (odvisno od razpisanega jezika).

Tečaj se zaključi v 2 mesecih oz. 2,5 mesecu.

VEČ O POLETNIH INTENZIVNIH TEČAJIH:

Poletni intenzivni jezikovni tečaji so 30-urni tečaji, ki se končajo v dveh tednih in pol. Tečaji bodo potekali v Rožni dolini ali na Vojkovi štirikrat na teden, in sicer ob PONEDELJKIH, TORKIH, SREDAH in ČETRTKIH od 17:00 do 19:15 ali pa od 10:00 do 12:15 (dopoldanski oziroma popoldanski termin si izberete sami, obiskujete le enega)


 TOČNI URNIKI SO OBJAVLJENI SPODAJ 

Cena za tečaj:

Za študente in dijake Uni LJ

Tečaj arabščine

Cena za 30 urni tečaj 191,00  149,00 
Za študente ostalih univerz

Tečaj arabščine

Cena za 30 urni tečaj 191,00  168,00 
Za neštudente

Tečaj arabščine

Cena za 30 urni tečaj 191,00 

Termini in prijava:

Tečaj
Pričetek
Dan
Ura
Učilnica
Akcije
Vaš status
Prijava
Tečaj:
ARAB2
Termin:
14.11.2019
Dan:
Četrtek
Ura:
16:00
Učilnica:
E (Vojkova)
Akcije:
Status:
Izberite status
Dodaj v košarico:
Prijava

Želite prejemati naše novice?

Prijavite se na brezplačne e-novice in prejemali boste aktualne novice, zanimivosti, nasvete, ugodnosti in akcijske ponudbe.
info@zavod-solt.si +386 51 611 968