Nizozemščina

Informacije o programu

Zakaj nizozemščina?

Nizozemščina je tretji najbolj govorjeni germanski jezik, takoj za angleščino ter nemščino. Nizozemščina se ne govori le na Nizozemskem ter v Belgiji, temveč sega vse do Južne Amerike ter Karibskega morja. Pri učenju tega jezika, ki obožuje konzonant »h«, si boste lahko pomagali z znanjem angleščine ter nemščine. Pridružite se tečaju nizozemščine na Zavodu ŠOLT in odkrijte fascinanten jezik, ki vam bo odprl okno v svet.

In še nekaj zanimivosti:

  • kljub temu, da je Nizozemska majhna dežela, je s 487 prebivalci na kvadratni kilometer najbolj naseljena država v Evropi;
  • Nizozemci so največji ljudje na svetu. Tako povprečni moški meri 184 cm, ženske pa 170 cm;
  • kar polovica Nizozemske se nahaja pod morsko gladino. Tako je glavno nizozemsko letališče, Schiphol, kar 4,5 metrov pod gladino morja;
  • iz nizozemščine se je rodila afrikanščina, imenovan tudi burščina, jezik Južne Afrike ter Namibije, in je priznani jezik manjšine v Bocvani.

Metode dela

Metode obsegajo klasične prijeme, delno v obliki študijskih delavnic. Program poteka v obliki tečaja v manjših skupinah (od 6 do 9 tečajnikov, v najvišjih stopnjah tudi od 3 do 4 tečajniki). Po vsakem zaključku 30-urnega tečaja tečajniki izpolnijo anketo (evalvacijski vprašalnik). Vsaka stopnja tečaja se zaključi s testom. Tečajnik, ki uspešno opravi test, dobi potrdilo.


KAJ SO POLETNI INTENZIVNI JEZIKOVNI TEČAJI?

Poletni intenzivni jezikovni tečaji so 30-urni tečaji, ki se končajo v dveh tednih in pol. Tečaji bodo potekali v Rožni dolini ali na Vojkovi, in sicer ob PONEDELJKIH, TORKIH, SREDAH in ČETRTKIH od 17:00 do 19:15 ali pa od 10:00 do 12:15 (kombinacija dopoldanskega in popoldanskega termina ni možna)


 URNIKI SO OBJAVLJENI SPODAJ 

Razlaga oznak:

NIZOZEMŠČINA 1
NIZOZEMŠČINA 2
NIZOZEMŠČINA 3
NIZOZEMŠČINA 4
NIZOZEMŠČINA 5
NIZOZEMŠČINA 6
NIZOZEMŠČINA 7
A1.1
A1.2
A1.2
A2.1
A2.1
A2.2
B1.1

 

 

Cena za tečaj:

Za študente, dijake in osnovnošolce

30-urni tečaji nizozemščine

Cena za 30-urni tečaj: 239,00  186,00 
Za neštudente

30-urni tečaji nizozemščine

Cena za 30-urni tečaj: 239,00 

Želite prejemati naše novice?

Prijavite se na brezplačne e-novice in prejemali boste aktualne novice, zanimivosti, nasvete, ugodnosti in akcijske ponudbe.
info@zavod-solt.si +386 51 611 968