Informacije o programu
Zakaj nizozemščina?
Hallo!
Nizozemščina je tretji najbolj govorjeni germanski jezik, takoj za angleščino ter nemščino. Nizozemščina se ne govori le na Nizozemskem ter v Belgiji, temveč sega vse do Južne Amerike ter Karibskega morja. Pri učenju tega jezika, ki obožuje konzonant »h«, si boste lahko pomagali z znanjem angleščine ter nemščine. Pridružite se tečaju nizozemščine na Zavodu ŠOLT in odkrijte fascinanten jezik, ki vam bo odprl okno v svet.
In še nekaj zanimivosti:
- kljub temu, da je Nizozemska majhna dežela, je s 487 prebivalci na kvadratni kilometer najbolj naseljena država v Evropi;
- Nizozemci so največji ljudje na svetu. Tako povprečni moški meri 184 cm, ženske pa 170 cm;
- kar polovica Nizozemske se nahaja pod morsko gladino. Tako je glavno nizozemsko letališče, Schiphol, kar 4,5 metrov pod gladino morja;
- iz nizozemščine se je rodila afrikanščina, imenovan tudi burščina, jezik Južne Afrike ter Namibije, in je priznani jezik manjšine v Bocvani.
Metode dela
Metode obsegajo klasične prijeme, delno v obliki študijskih delavnic. Program poteka v obliki tečaja v manjših skupinah (od 6 do 9 tečajnikov, v najvišjih stopnjah tudi od 3 do 4 tečajniki).
Način evalvacije poteka jezikovnega programa
Po vsakem zaključku 30-urnega tečaja tečajniki izpolnijo anketo (evalvacijski vprašalnik). Vsaka stopnja tečaja se zaključi s testom. Tečajnik, ki uspešno opravi test, dobi potrdilo.
Trajanje in potek jezikovnih tečajev
Jezikovni tečaji trajajo 30 šolskih ur in potekajo:
- 2-krat tedensko po 2 šolski uri (PON in SRE ali TOR in ČET) s pričetkom ob 16.45, 18.30 oz. 20.15 uri;
- 1-krat tedensko po 3 šolske ure (odvisno od razpisanega jezika).
Tečaj se zaključi v 2 mesecih oz. 2,5 meseca.
POLETNI INTENZIVNI TEČAJI : vsak dan od ponedeljka do četrtka, 3 šolske ure dnevno (10 srečanj po 3 šolske ure, (zaključek v 2,5 tednu)).
Razlaga oznak:
NIZOZEMŠČINA 1 | NIZOZEMŠČINA 2 | NIZOZEMŠČINA 3 | NIZOZEMŠČINA 4 | NIZOZEMŠČINA 5 | NIZOZEMŠČINA 6 | NIZOZEMŠČINA 7 |
A1.1 | A1.2 | A1.2 | A2.1 | A2.1 | A2.2 | B1.1 |