Umetnost sestavljanja: tečaj kolažiranja

Pričetek: Po dogovoru

Informacije o programu

Kolaž (iz francoskega kolaža – lepljenje, aplikacija; v angleščini – kombinacija heterogeni elementi) na današnji stopnji razvoja likovne umetnosti velja za tehniko, ki vključuje ustvarjanje slikovnih ali grafičnih del z lepljenjem na katero koli podlago predmetov in materialov, ki se od podlage razlikujejo po barvi, teksturi, kakovosti.

Cilj in namen tečaja:

Glavni cilji tečaja je razvijanje ustvarjalnih sposobnosti učencev s kreativno uporabo kolaža. Tečajniki bodo najprej spoznali zgodovino kolaža, koncept kompozicije, barvne znanosti, poznavanje zakonov in metod sestave ter sposobnost uporabe le-teh pri delu; razvoj ustvarjalne domišljije, opazovanja in vizualnega spomina kot najpomembnejših elementov ustvarjalnega mišljenja.

Bistvo metode kolažiranja je v čustveno-figurativnem utelešenju in oblikovanju podob. Danes je kolaž glavna tehnika ustvarjanja predmetov za različne namene – tiskarskih in oglaševalskih izdelkov, izobraževalnih plakatov in knjižic, predmetov predmetno -prostorskega okolja. Kolažiranje vam omogoča, da odstranite stereotipno dojemanje, razširite obseg iskanja harmonije in kontrastov v svetu okoli sebe in v umetniškem ustvarjanju.

Pomembno je omeniti, da avtor za delo na kolažu ne potrebuje posebnih risarskih veščin. Ta funkcija vam omogoča, da odkrijete ustvarjalne sposobnosti osebe, ki mu prej niso bile dostopne.

Urnik tečaja:

Tečaj bo potekal dvakrat na teden ob torkih in petkih (90-minutna srečanja) v živo na Vojkovi 63 v Ljubljani (točen urnik si lahko ogledate spodaj)

Tečaj obsega 30 pedagoških ur.

Potek tečaja:

Tečaj sestavljata teoretični in praktični del + obisk modernistične galerije ali razstave. Izvajalka tečaja je notranja oblikovalka in dekoratorka Victoria T.

Tematski načrt tečaja (zajema sestavo, oblikovanje in ustvarjanje slike, podpis avtorja in prijavo dela v okvir):

  1. Uvod v predmet,
  2. kaj je kolažiranje,
  3. kolaž kot formalni poskus, ki je postala samostojna smer v umetnosti,
  4. osnove kompozicije,
  5. značilnost barv v kompoziciji,
  6. začetek praktičnega dela. Kopiranje kolaža slavnega umetnika s ponavljanjem njegovih barv in kompozicije.

 

 

Izmenjava praktičnih in teoretičnih nalog, neformalno vzdušje v razredu – vse to bo prispevalo k razvoju ustvarjalnosti in pridobivanju barvnih sposobnosti.

* Način izvedbe tečajev se bo prilagajal epidemiološki situaciji v zvezi s COVID-19 in posledično navodilom MIZŠ in NIJZ o morebitnih omejitvah

*8 tečajnikov predstavlja minimalno število oseb za izvedbo tečaja

Cena za tečaj:

Za neštudente

Umetnost sestavljanja: tečaj kolažiranja

Cena za 30-šolskih ur: 144,00 
Za študente, dijake in osnovnošolce

Umetnost sestavljanja: tečaj kolažiranja

144,00  120,00 

Termini in prijava:

Tečaj
Pričetek
Dan
Ura
Učilnica
Akcije
Vaš status
Prijava
Tečaj:
KOLAŽ
Termin:
Po dogovoru
Dan:
Ura:
Učilnica:
Akcije:
Status:
Izberite status
Dodaj v košarico:
Prijava

Želite prejemati naše novice?

Prijavite se na brezplačne e-novice in prejemali boste aktualne novice, zanimivosti, nasvete, ugodnosti in akcijske ponudbe.
info@zavod-solt.si +386 51 611 968