Košarica tečajev
Domov Strokovni tečaji Tečaj kolažiranja

Tečaj kolažiranja

Zakaj se odločiti za tečaj kolažiranja?

Kolaž (iz francoskega kolaža – lepljenje, aplikacija; v angleščini – kombinacija heterogeni elementi) na današnji stopnji razvoja likovne umetnosti velja za tehniko, ki vključuje ustvarjanje slikovnih ali grafičnih del z lepljenjem na katero koli podlago predmetov in materialov, ki se od podlage razlikujejo po barvi, teksturi, kakovosti.

Glavni cilji tečaja je razvijanje ustvarjalnih sposobnosti učencev s kreativno uporabo kolaža. Tečajniki bodo najprej spoznali zgodovino kolaža, koncept kompozicije, barvne znanosti, poznavanje zakonov in metod sestave ter sposobnost uporabe le-teh pri delu; razvoj ustvarjalne domišljije, opazovanja in vizualnega spomina kot najpomembnejših elementov ustvarjalnega mišljenja.

Bistvo metode kolažiranja je v čustveno-figurativnem utelešenju in oblikovanju podob. Danes je kolaž glavna tehnika ustvarjanja predmetov za različne namene – tiskarskih in oglaševalskih izdelkov, izobraževalnih plakatov in knjižic, predmetov predmetno-prostorskega okolja. Kolažiranje vam omogoča, da odstranite stereotipno dojemanje, razširite obseg iskanja harmonije in kontrastov v svetu okoli sebe in v umetniškem ustvarjanju.

Pomembno je omeniti, da avtor za delo na kolažu ne potrebuje posebnih risarskih veščin. Ta funkcija vam omogoča, da odkrijete ustvarjalne sposobnosti osebe, ki mu prej niso bile dostopne.

Vsebina tečaja

Tečaj sestavljata teoretični in praktični del + obisk modernistične galerije ali razstave. Izvajalka tečaja je notranja oblikovalka in dekoratorka Victoria T.

Tematski načrt tečaja (zajema sestavo, oblikovanje in ustvarjanje slike, podpis avtorja in prijavo dela v okvir):

  • uvod v predmet,
  • kaj je kolažiranje,
  • kolaž kot formalni poskus, ki je postala samostojna smer v umetnosti,
  • osnove kompozicije,
  • značilnost barv v kompoziciji,
  • začetek praktičnega dela. Kopiranje kolaža slavnega umetnika s ponavljanjem njegovih barv in kompozicije.

Tečaji za
Študente in dijake in osnovnošolce

že od 120€ naprej

Tečaji za
Neštudente

že od 144€ naprej

Tečaji za
Poslovne stranke

Pošljite povpraševanje

Tečaji v sklopu kolažiranja

Izberite vrsto tečaja

Umetnost sestavljanja: tečaj kolažiranja

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .