Kreativno pisanje – osnovni tečaj

Pričetek: 11.03.2021

Zakaj se odločiti za delavnico kreativnega pisanja? 

Na tečaju se boste najprej seznanili z osnovami teorije pripovedi. Pogovarjali se bomo o ubeseditvenih tehnikah (pripoved, opis, govor), pripovednih prvinah (zgodba, literarna oseba, pripovedovalec, perspektiva, prostor, čas), spregovorili o žanrski raznolikosti in spoznali formalne zahteve krajše pripovedi. Skozi pisanje se bomo naučili, kako teorijo uporabiti v praksi, razvijati kreativno mišljenje in ustvariti prepričljiv končni produkt – kratko zgodbo. Delavnica je sestavljena iz teoretičnega in praktičnega dela. Skozi vaje bomo bogatili besedni zaklad, povečali jezikovno fluidnost in izvirnost, ter spodbudili možgane h kreativnemu razmišljanju.
Cilji delavnice so odkrivanje in spodbujanje jezikovne ustvarjalnosti in kritičnosti, razvijanje sposobnosti obvladovanja jezika (fluidnosti, fleksibilnosti, izvirnosti) in odpravljanje pogostih slogovnih napak. Tečaj je dobra popotnica za kreativno razmišljanje, navdahnjeno z vsakdanjim dogajanjem, ki nas obdaja. Navdih se skriva povsod, le videti ga moramo. Pridružite se našemu tečaju na Zavodu ŠOLT in odkrijte pisatelja v sebi!

Oblike in metode dela:
Delo poteka v obliki seminarja (problematiziranje in razprava), ki temelji na sprotnem domačem delu tečajnikov. Vzdušje je intimno in sproščeno, odprto za vprašanja, kritike in informacije. Skupina obsega od 6 do največ 9 udeležencev.

Potek tečaja:
Tečaj obsega 16 ur. Poteka enkrat na teden po 4 šolske ure.

Za prijavo vas prosimo, da kliknite na spodnji gumb “Prijavi se” pod ustrezno ceno.

Tečaj bo potekal preko platforme ZOOM.

Cena za tečaj:

Za študente, dijake in osnovnošolce

Tečaj kreativnega pisanja

Cena za 16-urni tečaj: 138,00  107,00 
Za neštudente

Tečaj kreativnega pisanja

Cena za 16-urni tečaj: 138,00 

Termini in prijava:

Tečaj
Pričetek
Dan
Ura
Učilnica
Akcije
Vaš status
Prijava
Tečaj:
KREAT
Termin:
11.03.2021
Dan:
Četrtek (1x/teden)
Ura:
17:00
Učilnica:
Online tečaj
Akcije:
Status:
Izberite status
Dodaj v košarico:
Prijava

Želite prejemati naše novice?

Prijavite se na brezplačne e-novice in prejemali boste aktualne novice, zanimivosti, nasvete, ugodnosti in akcijske ponudbe.
info@zavod-solt.si +386 51 611 968