Košarica tečajev
Domov Navtični tečaji Tečaj za VHF GMDSS radijsko postajo – 18.7.2024

Tečaj za VHF GMDSS radijsko postajo – 18.7.2024

VHF GMDSS (Global Maritime Distress and Safety Sistem) je sistem pomorske radiotelefonije. Oseba, ki želi upravljati z radijsko postajo, ki omogoča selektivni klic (VHF-GMDSS radijska postaja) in ki želi upravljati s plovilom, na katerem je vgrajena radijska postaja, mora z izpitom pridobiti potrdilo za upravljanje z VHF GMDSS radijsko postajo.

Tečaj za VHF postajo obsega naslednje vsebinske sklope, ki predstavljajo celoten izpitni program:

  • pravila o radijski službi,
  • osnove radiotelefonije,
  • delo na GMDSS opremi ali simulatorju.

Potrdilo za upravljanje z VHF-GMDSS radijsko postajo lahko pridobi oseba, ki je stara najmanj 16 let. Izpit za VHF GMDSS postajo mora imeti vsaj ena oseba na čolnu, na katerem je VHF GMDSS radijska postaja. Izpit za VHF GMDSS postajo je obvezen pri najemu motornega čolna ali jadrnice.

Tečaj za VHF postajo traja 4 šolske ure (po urniku) in ustreza izpitnemu programu Uprave RS za pomorstvo. Tečaj poteka po preizkušenem sistemu kombinacije predavanj, praktičnih vaj iz upravljanja VHF postaje ter primerov komunikacije na morju iz prakse. Tečaj vodijo predavatelji, ki se posvetijo tečajnikom, tako da so ti odlično pripravljeni na izpit in znajo odgovoriti na vsa morebitna izpitna vprašanja.

Cena tečaja: 85,00€

Cena izpita: 49,50€

Tečaji za
Študente in dijake in osnovnošolce

že od 85€

Tečaji za
Neštudente

že od 85€

Tečaji za
Poslovne stranke

Pošljite povpraševanje

Tečaji v sklopu VHF GMDSS radijske postaje

Izberite vrsto tečaja

Tečaj za VHF GMDSS radijsko postajo

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .