ŠOU družina

Kdo smo?

Študentska organizacija Univerze v Ljubljani je samoupravna skupnost in nepolitična organizacija, ki zastopa interese študentov in se zavzema za njihovo uresničitev ter skrbi za izboljšanje kakovosti študentskega življenja.

Je stanovska organizacija vseh študentov ljubljanske Univerze s kolektivnim članstvom, deluje pa po načelih parlamentarne demokracije.

Najvišje zakonodajno telo je študentski zbor, v katerem so predstavniki posameznih fakultet, ki so izbrani na dvoletnih študentskih volitvah. Študentski zbor izvoli tudi študentsko upravo, ki jo skupaj s petimi ministri za spodnje resorje vodi predsednik:

Resor za socialo in zdravstvo izvaja številne aktivnosti na področju socialnih vprašanj, vprašanj študentske prehrane in vprašanj zdravstvene problematike študentov

Resor za študijsko problematiko izvaja dela, ki je usmerjeno v prizadevanje za bolj kakovosten študij, za zaščito študentskih pravic in informiranje študentov o možnostih njihovega sodelovanja pri sprejemanju predlogov za kakovostnejši študij.

Mednarodna pisarna je usmerjena v informiranje in zagotavljanje pomoči študentom, ki želijo študirati v tujini ali opravljati mednarodno prakso v mednarodno uveljavljenih podjetjih ter tujim študentom zagotavljati pomoč pri študiju v Sloveniji

Resor za študentske organizacije visokošolskih zavodov ima za nalogo vzpostavljati mrežo študentskih organizacij na posameznih fakultetah in visokošolskih zavodih ter zagotavljati pomoč pri njihovem delovanju

Resor za obštudijske dejavnosti skuša zagotavljati kvalitetno življenje študentov izven okvira študijskih programov na področjih kulture, založništva in obštudijskega izobraževanja ter turizma in športa.

Želite prejemati naše novice?

Prijavite se na brezplačne e-novice in prejemali boste aktualne novice, zanimivosti, nasvete, ugodnosti in akcijske ponudbe.
info@zavod-solt.si +386 51 611 968