Delavnica: »Detektorji lažnih novic«

13. 01. 2022

Zavod ŠOLT je v sodelovanju z Zavodom Radio Študent,  v okviru projekta »Demokracija v novicah«, ki ga sofinancira Evropska Unija, v petek 7.1.2022,  organiziral tretjo aktivnost za mlade – »Detektorji lažnih novic«.

Mladi v okviru projekta raziskujejo pomen medijev v sodobni demokratični družbi. Na tretjem srečanju smo se pogovarjali o tematiki lažnih novic in medijski pismenosti. Na delavnicah so se nam pridružili tudi iz OŠTRA – Centra  za preiskovalno novinarstvo v jadranski regiji, ki so za udeležence pripravili interaktivno predavanje. Mladi so spoznali, da so točne informacije bistvene za ozaveščeno življenje vsakega od nas in naslavljali problematiko medijske pismenosti, medijskega prostora, družbenih omrežij, oglaševanja in prekritega oglaševanja ter lažnih novic. Naučili so se tehnik in metod preverjanja informacij ter kritičnega vrednotenja, kaj je sporočilo in zakaj to nekdo sporoča. Svoje izkušnje in mnenja so soočili v debati za  okroglo mizo, ter glede na to oblikovali lastne prispevke oz. vodila ter trike kako prepoznati lažne novice.

 

Želite prejemati naše novice?

Prijavite se na brezplačne e-novice in prejemali boste aktualne novice, zanimivosti, nasvete, ugodnosti in akcijske ponudbe.
info@zavod-solt.si +386 51 611 968