Kontakti

Zavod ŠOLT, Rožna dolina,
Svetčeva ulica 9, blok 7,
1000 Ljubljana

E-mail: info@zavod-solt.si
Tel: 01/ 242 12 70
Fax: 01/ 242 12 79
GSM: 051/ 610 913, 051/ 611 968

Društvo ŠOLT

Društvo ŠOLT danes deluje kot samostojna enota. Področja delovanja Društva ŠOLT so neformalno izobraževanje in usposabljanje, mednarodno sodelovanje, sodelovanje pri oblikovanju mladinske politike in mladinskega dela doma in v tujini, sodelovanje z drugimi mladinskimi organizacijami pri izvedbi mladinskih projektov in druge mladinske aktivnosti.

Društvo ŠOLT je polnopravni član Mladinskega sveta Slovenije (MSS) in eden od soustanoviteljev MSS v letu 1990. Kot polnopravni član imamo predstavnika v Stalnem odboru MSS in po dva predstavnika na Zboru MSS. Naši člani so vključeni v Komisijo MSS za izobraževanje in usposabljanje, v Komisijo MSS za mednarodno sodelovanje in v mentorsko skupino, ki deluje v okviru MSS. Naši člani so aktivni tudi pri izvajanju projekta MSS Program razvoja lokalnih mladinskih struktur, ki je partnerski projekt med MSS in Uradom RS za mladino-Ministrstvo za šolstvo in šport. Zelo dobro sodelujemo tudi z Mladinskim svetom Maribor (MSM), naši člani so sodelovali pri pripravi in izvedbi različnih aktivnosti MSM v letu 2000.

V letu 2000 Društvo ŠOLT sodeluje pri projektu Nefiks (partnerski projekt Mladinskega Ceha in Urada RS za mladino), pri Likovni delavnici Ljubljanski grafiti 2000 (Klub Ljubljanski grafiti in Dijaška organizacija Slovenije), pri projektu Kaledoskop - medkulturni maraton (ŠKUC, CPM, MOST), v okviru Študentske Arene pa smo v sodelovanju z Zavodom ŠOLT pripravili okroglo mizo ob 40. obletnici delovanja društva. Izvajamo bralne krožke za člane našega društva v okviru projekta Berimo z Manco Košir. Pripravljamo tudi fotografske razstave naših članov, ki si jih lahko ogledate v prostorih ŠOLT-a v bloku 7 v Študentskem naselju ROŽNA DOLINA.

Društvo ŠOLT je v zadnjih letih veliko pozornost posvetilo tudi mednarodnemu sodelovanju. Razvili smo bilaterale s Španci in Angleži. S Španijo smo izvedli že 3 mednarodne izmenjave mladih (SADOLIT'X I in SADOLIT'X II, NUTRIA), z Angleži pa do sedaj eno (YOUTH 2000). Mednarodna izmenjava Youth 2000 je bila vključena tudi v program Evropske komisije "Mladina". Mednarodne mladinske projekte pripravljamo v sodelovanju z Zavodom ŠOLT, z Uradom Republike Slovenije za mladino-Ministrstvo za šolstvo in šport, z Zavodom MOVIT-Nacionalno agencijo programa Mladina v Sloveniji, z Dijaško skupnostjo Maribor in z drugimi mladinskimi organizacijami.

Pridružite se nam tudi vi in skupaj bomo izvedli še kak mladinski projekt več!

Kje nas najdete:

Študentsko naselje ROŽNA DOLINA, blok 7, društvena soba
e-mail: drustvo.solt@guest.arnes.si
telefon: 01/242-12-82

E-novice

Prijavite se na brezplačne e-novice in prejemali boste aktualne novice, zanimivosti, nasvete, ugodnosti in akcijske ponudbe.

Mnenja naših strank

Zelo mi je všeč, da si lahko vaše tečaje lahko privoščijo tudi tisti, ki niso študenti, saj imate zmerne cene tečajev.

Marija, Jezikovni tečaji, Rožna dolina

» več mnenj

PRIJAVA NA TEČAJ ŽELIM VEČ INFORMACIJ