Kontakti

Zavod ŠOLT, Rožna dolina,
Svetčeva ulica 9, blok 7,
1000 Ljubljana

E-mail: info@zavod-solt.si
Tel: 01/ 242 12 70
Fax: 01/ 242 12 79
GSM: 051/ 610 913, 051/ 611 968

Kratka zgodovina ŠOLT-a

Društvo Študentske organizacije ljudske tehnike (Društvo ŠOLT) je bilo ustanovljeno v Ljubljani leta 1960. Ustanovili so ga študentje v okviru obštudijskih dejavnosti. Oblikovali so različne sekcije (foto sekcija, računalniška sekcija, radio amaterska sekcija, računalniška sekcija, raketna sekcija) in ustanovili avto šolo ŠOLT.

V 90. letih se je dejavnost društva precej razširila. V skladu s trendi je Društvo ŠOLT pričelo organizirati jezikovne tečaje, ki so v zadnjih letih postali osrednja dejavnost društva. Na osnovi sekcij, ki so delovale že v 60. letih, smo začeli izvajti strokovne tečaje, seminarje in delavnice. Ponudbo smo popestrili še s športnimi tečaji. Odprli smo študentski servis ŠOLT, fotokopirnico ŠOLT ter ohranili dve foto temnici ŠOLT, ki sta na voljo našim članom. Leta 1990 smo bili eden od soustanoviteljev Mladinskega sveta Slovenije (MSS) in smo njegov polnopravni član še danes. Naši člani so začeli tudi z mednarodnim sodelovanjem mladih s sorodnimi organizacijami iz Španije in Velike Britanije.

Septembra 2000 je Društvo ŠOLT ustanovilo Zavod ŠOLT. Danes torej delujeta oba: Društvo ŠOLT in Zavod ŠOLT. Društvo ŠOLT se ukvarja predvsem z mladinskimi projekti na področju neformalnega izobraževanja, mednarodnega sodelovanja, skrbi za informiranje članov o mladinskih aktivnosti, prireja fotografske razstave v prostorih ŠOLT, sodeluje z Mladinskim svetom Slovenije (MSS) ter z drugimi mladinskimi organizacijami, društvi. Zavod ŠOLT je pomembna izobraževalna institucija. Glavne dejavnosti Zavoda ŠOLT so izobraževanje, zaposlovanje mladih, izboljšanje zaposlitvenih možnosti mladih in s tem boljša integracija mladih v širše družbeno življenje. V okviru izobraževanja pripravljamo pestro izbiro jezikovnih, strokovnih in športnih tečajev. Tečaje pripravljajo in vodijo študentje višjih letnikov in profesorji ter drugi strokovnjaki, specializirani za posamezna področja. V okviru Zavoda ŠOLT deluje fotokopirnica, ki vam nudi storitve po zelo ugodnih cenah. Za bolj ustvajalne pa je 24 ur na dan na voljo uporaba Foto temnice ŠOLT.

Dolga tradicija, velika fleksibilnost, odprtost in prijazno okolje so glavni razlogi za to, da naše tečaje vsako leto obišče več kot 3000 mladih. Skupine, v katerih potekajo tečaji so majhne, dinamične, udeleženci so večinoma študentje, k nam pa radi pridejo tudi dijaki in ostali. Ena večjih prednosti naših tečajev so tudi nizke cene, saj pri organizaciji naših programov sodelujemo s Študentsko organizacijo Univerze v Ljubljani (ŠOU Ljubljana).

Sedež obeh, Zavoda ŠOLT in Društva ŠOLT, je v Študentskem naselju ROŽNA DOLINA. Sprejemna pisarna (vpisi, informacije), fotokopirnica, foto temnica in društvena soba so v BLOKU 7.

Več o nas in naših dejavnostih si lahko preberete na straneh, ki so pred vami.

E-novice

Prijavite se na brezplačne e-novice in prejemali boste aktualne novice, zanimivosti, nasvete, ugodnosti in akcijske ponudbe.

Mnenja naših strank

Tečaj je super, visoko nad pričakovanji.

Bernarda, Glasbena delavnica, Rožna dolina

» več mnenj

PRIJAVA NA TEČAJ ŽELIM VEČ INFORMACIJ