Kontakti

Zavod ŠOLT, Rožna dolina,
Svetčeva ulica 9, blok 7,
1000 Ljubljana

E-mail: info@zavod-solt.si
Tel: 01/ 242 12 70
Fax: 01/ 242 12 79
GSM: 051/ 610 913, 051/ 611 968

Srbščina

Pričetek: 05.03.2018
 
 
Informacije o programu
 
 
 
Tečaj je namenjen nesrbsko govorečim osebam,  ki so že seznanjene z osnovami srbščine, tako leksičnimi kot tudi slovničnimi; kot tudi tistim, ki se bodo prvič srečali z srbščino.


Cilj in vsebina

Cilj tečaja je, da (to) znanje učvrsti, izpopolni in še naprej razvija to osnovo v različne specifične sfere zanimanja slušatelja. Udeleženci bodo ob koncu 30-urnega tečaja razumeli vsak pogovor v živo ali prek medijev v srbščini, z lahkoto bodo brali tudi najbolj abstraktne tekste v cirilici tekste in lahko bodo sodelovali v vsakem pogovoru in razpravi z zavidljivim izražanjem, tudi majhnih pomenskih izrazov (odtenkih) in poznavanje besedne zveze in pogovornega jezika.

Po želji se bodo tečajniki naučili pisati  v cirilici. Tečajniki bodo znali brati v cirilici, to znanje bo prav prišlo, ko bodo kot turisti ali kako drugače obiskali vzhodne države (Rusijo, Belorusijo, Ukrajino, Litvo, Gruzijo, Bolgarijo, Makedonijo). Poleg seznanjanja in usposabljanja udeležencev tečaja za  ustno in pisno izkazovanje tudi najbolj kompleksnih vsebin, bodo pridobili znanja tudi iz osnov kulture prebivalcev Srbije, kajti na ta način bodo tudi jezik še bolj razumeli.

Poleg teh osnovnih vsebine za tečaj srbščine je možnost tudi nadgradnje z recimo zanimivimi temami, kot npr.: pisanje e-mailov, vodenje sestanka, osnove bančništva in potek investicij, telefoniranje, razlike med hrvaščino in srbščino…


Prednosti

Prednosti jezikovnih tečajev na ŠOLT-u so sproščenost, različne težavnostne stopnje vam omogočajo, da obiskujete skupino, ki ustreza vašemu znanju, majhne skupine zagotavljajo, da se vam učitelj res lahko posveti in da je delo dinamično. Tečaji so intenzivni, zato se v kratkem času naučite veliko.

Prednost so tudi nizke cene.


Metode dela

Obsegajo klasične prijeme, delno v obliki študijskih delavnic. Program poteka v obliki tečaja v malih skupinah (od 6 do 9 tečajnikov, v najvišjih stopnjah tudi od 3 do 4 tečajniki).


Način evalviranja poteka jezikovnega programa

Po vsakem zaključku 30 urnega tečaja opravimo anketo med vsemi tečajniki (evalvacijski vprašalnik). Vsaka stopnja tečaja se konča s testom. Tečajnik, ki uspešno opravi test, dobi potrdilo.

Trajanje in potek jezikovnih tečajev

Jezikovni tečaji trajajo 30 šolskih ur in potekajo:

POLETNI INTENZIVNI TEČAJI : vsak dan od ponedeljka do četrtka, 3 šolske ure dnevno ( 10 srečanj po 3 šolske ure, (zaključek v 2,5 tednu).

  • 2-krat tedensko po 2 šolski uri (PON in SRE ali TOR in ČET) s pričetkom ob 16.45, 18.30 oz. 20.15 uri 
  • 1-krat tedensko po 3 šolske ure (odvisno od razpisanega jezika).

Tečaj se zaključi v 2 mesecih oz. 2,5 mesecu.
 

Razlaga oznak v urniku
 
 
termin dan ura učilnica kraj akcije pričetek
SRB1 (A1.1) Pon in Sre 20.15 10 Rožna dolina 11861 5.mar
SRB3 Tor in Čet 20.15 3 Rožna dolina 11862 6.mar
 
 
Cena za 30 – urni tečaj
 
za študente in dijake Uni LJ: 191.00 € 149.00 € (-22%)

 
za študente ostalih Univerz: 191.00 € 168.00 € (-12%)

 
za neštudente:
191.00 €

 

E-novice

Prijavite se na brezplačne e-novice in prejemali boste aktualne novice, zanimivosti, nasvete, ugodnosti in akcijske ponudbe.

Mnenja naših strank

Želela bi, da bi v naslednjem šolskem letu organizirali bolj specifične tečaje iz nemščine - na primer poslovna nemščina, pravna nemščina, nemščina za v pisarno. Tak tečaj bi bil za vsakega študenta zelo koristen, predvsem kot priprava na službo.

tečajnica, Angleščina, Rožna dolina

» več mnenj

PRIJAVA NA TEČAJ ŽELIM VEČ INFORMACIJ