Kontakti

Zavod ŠOLT, Rožna dolina,
Svetčeva ulica 9, blok 7,
1000 Ljubljana

E-mail: info@zavod-solt.si
Tel: 01/ 242 12 70
Fax: 01/ 242 12 79
GSM: 051/ 610 913, 051/ 611 968

Digitalna fotografija

Pričetek: po dogovoru
 
 
Informacije o programu
 
Trajanje: 20 šolskih ur

Termin

Dvakrat tedensko po 5 šolskih ur.

Tečaj je namenjen predvsem začetnim uporabnikom digitalnih fotoaparatov. Zaželeno je osnovno poznavanje računalnika in okolja Windows. Tečajniki morajo imeti svoje digitalne fotoaparate in osnovno priloženo dodatno opremo (kabli, polnilci, navodila, gonilniki,...).


Cilj

Je usposobiti udeležence tečaja za samostojno delo z digitalno fotografsko tehniko in predstaviti osnovno obdelavo fotografij na računalniku.

Vsebina in program

a) Predavanja: zgodovina fotografije, zgradba in delovanje fotoaparata, vrste fotoaparatov, fotografska optika in objektivi, načini delovanja fotoaparata, uporaba svetlomerjev, uporaba bliskavic in ostalih virov umetne svetlobe, osnove fotografske estetike in kompozicije, digitalni zajem slike, funkcije digitalnih fotoaparatov.

b) Vaje: fotografiranje na terenu, analiziranje posnetkov, delo v računalniški učilnici - snemanje in arhiviranje fotografij, obdelava fotografij, izdelava kontaktnih kopij, retuširanje, estetska predstavitev fotografij, predstavitev osnovnih programov za obdelavo fotografij.


Oblike in metode dela

Predavanja potekajo v obliki tečaja v učilnici, vaje pa potekajo v obliki delavnic na terenu in v računalniški učilnici. Pri teoretičnem delu programa je v skupini največ 10 tečajnikov, pri vajah pa od 5 do 10 tečajnikov (odvisno od vaje). Za podrobnejše termine vaj se tečajniki dogovorijo s predavataljem. Med tečajem predavatelj tečajnikom tudi individualno pregleda fotoaparat in razloži načine delovanja.
 
 
termin dan ura učilnica kraj akcije pričetek
FOTODIG Urnik je v pripravi.
 
 
Cena za tečaj
 
za študente in dijake Uni LJ: 132.00 €

 
za študente ostalih Univerz: 137.00 €

 
za neštudente:
142.00 €

 

E-novice

Prijavite se na brezplačne e-novice in prejemali boste aktualne novice, zanimivosti, nasvete, ugodnosti in akcijske ponudbe.

Mnenja naših strank

Zelo mi je všeč, da si lahko vaše tečaje lahko privoščijo tudi tisti, ki niso študenti, saj imate zmerne cene tečajev.

Marija, Jezikovni tečaji, Rožna dolina

» več mnenj

PRIJAVA NA TEČAJ ŽELIM VEČ INFORMACIJ